Koti, Sisustus, Yleistä

Sisusta kotisi eri teemoin

Lähes jokainen haluaa sisustaa kotiaan ainakin edes jonkin verran. Toiset taas menevät kodin sisustuksessa äärimmäisyyksiin joko minimalismissa tai niin, että koti on täyteen ahdettu jos jonkinlaista sisustusta ja tavaraa. Toisaalta taas on koteja, joiden sisustusta saamme ihailla sisustuslehtien sivuilta ja ihastella näitä toinen toistaan kauniimpia koteja. Toki tyylejä on yhtä monta, kuin ihmisiäkin. Toinen tykkää pelkistetystä kodista ja toinen taas haluaa, että koti on täynnä elettyä elämää ja molemmat nauttivat juuri siitä omasta tyylistään. Toiset tykkäävät vaaleasta kodista ja toiset haluavat kodin olevan ehdottomasti täynnä tummaa tai jopa mustaa. Kukin siis tyylillään. Sisustus vaihtelee myös vuodenajoittain. Perinteiseen suomalaiseen joulukotiin kuuluu vähintään joulukuusi, mutta usein koti valmistellaan jouluun verhoja ja valoja myöten. Joulun lisäksi on myös lukematon määrä erilaisia erikoispäiviä tai aikoja, jolloin koti sisustetaan eri teeman mukaan. Näitä ovat esimerkiksi pääsiäinen raeruohoineen, tipuineen ja pääsiäismunineen, vappu ilmapalloineen ja serpentiineineen sekä Yhdysvalloista Suomeen rantautunut Halloween, jolloin koti sisustetaan Halloween koristeilla. Halloweenina myös ihmiset pukeutuvat kummitus- ja noita-asuihin, varsinkin lapset, jotka käyvät tarjoamassa naapurustoon mahdollisuutta valita karkki tai kepponen. Yleensä he tuovatkin kotiin runsain määrin karkkia kierroksensa jälkeen. Lastenhuoneiden sisustukseen lisätäänkin usein Halloweenin karkkikierroksen jälkeen kurpitsa- tai muunlainen Halloween kulho toinen toistaan iljettävämmiltä näyttäviä karkkeja varten.

Muut kodin teemat

Sisustus

Kotia sisustetaan erilaisilla teemoilla myös muista, kuin perinteisistä juhlapyhistä johtuvista syistä. Tällaisia ovat esimerkiksi lasten synttärit, jolloin koti saa sisustuksekseen ilmapalloja, serpentiinejä ja ties mitä kaikkea kivaa lasten synttäreiden ohjelmanumeroksi tarkoitettua sisustusta. Lasten juhlia, niin kuin kaikkia muitakin juhlia voi järjestää myös ihan vain huvin vuoksi ja näin saadaan juhlat ja kodin sisustus erilaisilla teemoilla arjen keskelle. Ristiäiset pidetään usein kotona ja ristiäisiä varten koti sisustetaan jälleen juhlan näköiseksi. Lahjoille ja kastemaljalle sisustetaan kotona juhlava tila ja tarjoilua varten tehdään omat sisustusratkaisut. Aikuisten juhliin koti sisustetaan taas viihtyisän mukavaksi. Usein aikuisten juhlissa valmistetaan myös ruokaa joko sisällä tai ulkona grillaten. Aikuisten juhlien teema voi olla vaikkapa se, että pihalle vuokrataan kylpytynnyri ja kaikki pääsevät nauttimaan kylpemisestä muun yhdessä vietettävän ajan lisäksi.

Tapahtumat ja muut sisustukseen vaikuttavat tekemiset

Aikuiset ovat hyviä keksimään erilaisia teemoja kodissa järjestettäviin juhliin. Neste Rallin aikaan monen kodin sisustukseen kuuluu suomenliput ja muu ralliin kuuluva materiaali. Sitten rallia jännätään mahdollisimman isolta ruudulta ja uskotaan suomalaisten voittoon. Toinen suomalaisten suursuosiossa oleva urheilutapahtuma, joka vaikuttaa myös kodin sisustukseen teeman mukaisesti on olympialaiset. Olympialaisten aikaan fanien kodit täyttyvät Suomen lipuista ja muusta olympialaismateriaalista, jota monet kaupat tarjoavat olympialaisia seuraaville faneille. Tällöin koti saa siis sinivalkoisen sisustuksen teeman mukaisesti. Samoin käy keväällä, kun Suomen Leijonat luistelevat jäälle. Suomi villiintyy ja koti täyttyy sinivalkoisesta juhlarekvisiitasta. Sinivalkoisen sisustuksen lisäksi Suomileijonat -lätkäsivu saa valtavan määrän uusia lukijoita ja vuosittain sinivalkoisen kodin sisustajat löytävätkin Leijonien fanikaupoista ja lähimarketista toinen toistaan houkuttelevampia fanituotteita kotiensa sisustuksiin. Jättikokoinen Suomen lippu saattaa hyvin koristella sohvan takana olevaa seinää tai se on saatettu ripustaa ikkunaan verhojen rinnalle juhlistamaan Suomen Leijonien peliä.

Sisustustuotteet erilaisiin kodinsisustuksen teemoihin

Osta netissä

Kaupat ja netti ovat pullollaan toinen toistaan houkuttelevampia tuotteita kodin sisustukseen. Tuotteita löytyy mihin tahansa teemoihin ja tapahtumiin. Netissä tarjonta on luonnollisesti huomattavasti laajempi, kuin pienessä sisustuskaupassa. On kuitenkin hyvä muistaa, että jos hankinnat jättää viimeisille päiville, on tyydyttävä pienempään tarjontaan, koska postin kautta tilattuna toimitusaikaan on laskettava muutama ylimääräinen päivä. Toisinaan teemaan liittyvät sisustustuotteet saattaa kuitenkin ehtiä nopeastikin perille, jos tuotteiden toimittaja on Suomessa toimiva yritys ja he ovat valmiita näkemään vaivaa nopean toimituksen eteen, saattaa tuotteet ehtiä bussirahtina jopa samana päivänä vielä perille. Tällöin saat todennäköisesti valita teeman mukaiset sisustustuotteet suhteellisen suuresta valikoimasta ja pääset jo samana iltana sisustamaan kotisi juhlaan juuri juhlan teeman mukaisesti.

Juhlien järjestäminen on aina mukavaa ja juhlatunnelmaan pääsee aina vain helpommin, jos juhlat on huomioitu kodin sisustuksessa. Teeman mukainen sisustus ei kuitenkaan ole juhlien pääasia, vaan mukana olevat ihmiset tekevät juhlasta onnistuneen. Hyvällä porukalla järjestetyt juhlat muistetaan myös pitkään jälkeen päin.